گاز مبرد بکار رفته در سیستم های تهویه مطبوع و کولر گازی چیست ؟
مبرد ، موادی هستند که برای سرمایش به صورت مستقیم یا ترکیبی مورد استفاده قرار میگیرند و در فرهنگ عامیانه مبردها در دستگاه های تهویه مطبوع بکار رفته که گرمای محیط را جذب کرده و در اواپراتور ، تبخیر در دما و فشار پایین ، دمای محیط را پایین آورده و درکندانسور ، تقطیر در دما و فشار بالاتر گرما را خارج می کند . در چیلرهای جذبی آب به عنوان مبرد بکار می رود و دی اکسید کربن و آمونیاک دیگر مبردهای طبیعی می باشند .
از سیستم های سرمایشی از جمله کولر گازی اسپلیت در اواسط قرن نوزدهم به کار گرفته شد که اولین دستگاه از ماده اتر بعنوان مبرد توسط ژاکوب پرکینس در سال ۱۸۳۴ ساخته شد . از دی اکسیدکربن در سال ۱۸۶۶ و آمونیاک ۱۸۷۳ به عنوان مبرد استفاده شد . مواد شیمیایی اتر ، بنزین سنگین ، دی اکسید گوگرد و متیل اتر به عنوان مبرد تراکم بخار و در فرآیندهای صنعتی به کار می روند . اولین مبرد CFC کلروفلروکربن در سال ۱۹۲۶ شخصی به نام thomas midgely به عنوان اولین مبرد R22 کشف کرد و این مبرد نسبت به دی اکسید کربن راندمان بالاتری داشته و غیر سمی و غیر قابل اشتعال می باشد همچنین از سال ۱۹۳۱ تولید تجاری این مبرد آغاز شد .
مبرد ها بر دو نوع R22 و R410 هستند که هر کدام به شرح ذیل می باشد .
* گاز مبرد R22 مبردی است که در آن از کربن ، هیدروژن ، کلر و فلوئور (CHCLF2) استفاده شده و غیر قابل اشتعال و انفجار می باشد . این مبرد درجه سمی بسیار پایین و دمای جوش -۴۰.۸ درجه سانتیگراد ، ثبات شیمیایی خوب ، اثر خوردگی بسیار کمی بر روی فلزات برخوردار است .
* گاز مبرد R410 مبردی است که در سیستم های اینورتر کاربرد دارد و از گازهای R32 و R125 به نسبت مساوی تشکیل و دارای جوش -۵۱.۴ درجه سانتیگراد ، فشار اشباع آن ۱.۶ برابر مبرد R22 می باشد .
مبرد خوب چه مشخصاتی دارد
برای انتخاب یک مبرد برای استفاده سیستم سرمایش و تهویه مطبوع ، درجه سمومیت پائین ، غیر قابل اشتعال بودن و هزینه پایین باید در نظر گرفته شود . درجه سمومیت یک ماده مشخصه نسبی است که نشان دهنده میزان ضرر برای انسان است.
آخرین دیدگاهها